Jak přehrát OGG Vorbis stream

Mezi velkými hráči našeho rozhlasového trhu je situace ve streamingu jasná. Internetové vysílání pro ně zajišťují Microsoft Windows Media Services Provider, jako je play.cz nebo abradio. Protože se jedná o zkušené společnosti, znající trh, streamuje se prevážně ve formátu Windows Media Audio, který je díky logické podpoře ve windows mainstream. Kvalitní mainstream, kterému zastaralý formát MP3 nesahá ani po kolena.

Bohužel na všude je situace růžová. U malých amatérských rádií, nebo v zahraničí se snaží minimalizovat náklady a předkládají streamy ve formátech MP3 a OGG. Jaký si mám vybrat? MP3 je značně nekvalitní a OGG nepodporuje Windows Media Player. Instalaci děravého WinAmpu (dílo AOL, stejně jako např. ICQ – to hovoří za vše :)) odmítám!

Řešením je instalace illiminable Ogg Directshow Filtres! Stačí stáhnout a nainstalovat. Pouze upozornění na závěr – pokud používáte k-lite codec pack na přehrávání filmů, dejte pozor, aby s tímto packem nebyla podpora ogg instalována. Obsažené v packu si neporadí se streamingem.

Napsat komentář